A punt de complir-se 10 anys de l’obertura de Bracons, la passivitat de l’Ajuntament en abordar solucions efectives al sobreús de la via urbana ha fet sorgir un moviment veïnal obert a tothom.

Els qui travesseu l’Avinguda Sant Jordi i els carrers que la continuen haureu vist que a la ciutat d’Olot se li han obert un munt de cràters més. La denominació de «ferm» del seu asfalt és una fal·làcia. Es troba ple de forats, esquerdes i desnivells, que augmenten pel pas i els bots de milers de camions de gran tonatge mentre les cases trontollen i es malmeten.

L’estat de l’asfalt és lamentable i perillòs


Una resposta incomprensible

De res han servit les peticions d’accelerar-ne l’arranjament. Es veu que 40.000 euros de la bossa municipal és una quantitat massa alta per una solució immediata. La seva incomprensible resposta ha vessat la nostra paciència: la intenció és resoldre-ho en un termini mínim de dos mesos, i màxim sense data.

Sacrificats a canvi de res

Com sense data és l’acabament de la famosa Variant d’Olot, el sant a qui sempre s’encomanen davant de qualsevol sol·licitud de fer més habitable una via que, per dret, és un carrer més de la ciutat, que es sacrifica a canvi de res per suportar el negoci d’altres. Quan són animals (bàsicament porcs) ja coneixeu el greuge de respirar-ne la pudor i els bacteris, i d’escoltar-ne el patiment en bots i frenades.

Vehicle pesat un dissabte al matí al carrer Portbou

No volem ser corredor de mercaderies

Al final totes les masses piquen. Un grup de ciutadans hem decidit que ens hem cansat de tenir el corredor de mercaderies de la Girona interior a la porta de casa. Que una dècada després de Bracons s’ha normalitzat el sobreús gratuït per part de determinats col·lectius, d’una via urbana amb una capacitat molt insuficient perquè no va néixer per això. Que dóna la imatge de ciutat sorollosa i contaminada, sense un sol arbre en alguns trams. Que ens hi va la salut.

Bracons va ser un engany

L’Avinguda Sant Jordi no és un Vial, com tampoc el Carrer de Portbou. Ens hem de treure aquest sobrenom del cap. Són carrers amb els mateixos drets i deures que qualsevol altre, i ni podem ni tenim perquè sostenir més aquesta situació que ja s’estén a altres barris. Bracons va ser un engany i la nostra vila cada dia està i estarà més intransitable i pol·luïda. Creure que una petita calçada d’un carril podrà absorbir el volum de vehicles en augment, és ingenu i temerari.

La salut, el dret de tots

La pressa en segmentar la Variant i fer túnel cap a Vic i més enllà, va ser negoci per alguns, comoditat per d’altres, i un càstig pels olotins i olotines que n’hem de patir les conseqüències. La sanitat és un dret fonamental i des de la Plataforma “No és un Vial, és un carrer”, us convidem a unir-vos per reclamar-lo. No és la causa d’uns quants, és un problema de tots!

Categories: Notícies

1 comentari

M. ÀNGELS · 12 de Març de 2019 a les 18:40

Gràcies. Ja era hora que algú fes un pas endavant. L’avinguda Sant Jordi és una vergonya per Olot i encara més per als que hi vivim. Estem tips de pudors, sorolls, brutícia en forma de sutge als nostres balcons, i cansats de queixar-nos sense que ningú ens faci cas… Endavant amb la vostra iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *