La Plataforma ciutadana “No és un vial, és un carrer!”, crida a tota la ciutadania a unir-se demà dimecres 3 d’abril a la protesta per a l’obertura del Túnel de Bracons, de la qual es compliran 10 anys. Ho fa per posar en relleu els greus problemes que una obra eternament inacabada com és la Variant d’Olot està portant a la ciutat, i molt en concret a tot un seguit de barris que s’estenen pel traçat del mal anomenat “vial”, una cinta d’uns 4 quilòmetres que travessa el nucli urbà convertida fora normes en un corredor de mercaderies.

 

La convocatòria a la manifestació, que porta per lema “10 anys de Bracons. No volem fer de Variant!”, anuncia com a punt de trobada el Parc de les Mores, i l’hora són les 6 de la tarda. Allà els participants coneixeran les particularitats de l’acció, que posteriorment seguirà en la via pública i comportarà un tall del trànsit. La protesta es dura a terme quines siguin les condicions meteorològiques.

“No és un vial, és un carrer!” ha nascut fa escassament tres setmanes per iniciativa d’un grup de ciutadans, però ràpidament ha trobat un ampli ressò en forma de recolzament de la gent, dels barris més propers i de tota la ciutat, farta de veure perillar la seva salut i de ser assenyalada com a un dels punts més penosos de la xarxa viària catalana. En tan poc de temps suma prop d’un miler d’adhesions en forma de signatures, que dia a dia no paren d’augmentar. També són molts els col·lectius que s’adrecen a nosaltres per sumar-se a la lluita per una causa que creiem justa, i al cobrament d’un deute que l’Ajuntament té amb els afectats, i al seu torn la Generalitat amb La Garrotxa.

 

Ho tornem a repetir: l’Avinguda Sant Jordi no és un vial, com tampoc el carrer de Portbou ni els que els continuen. Ens hem de treure aquest sobrenom del cap. Són carrers amb els mateixos drets i deures que qualsevol altre, i ni podem ni tenim perquè sostenir més aquesta situació. Bracons va ser un engany i calen replantejaments. Creure que una petita calçada d’un carril podrà absorbir el volum de vehicles en augment, és ingenu, temerari, a més d’un perill per a la salut dels veïns i dels olotins en general que no estem disposats a seguir tolerant.

Categories: Notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *